Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1449 niezalogowanych)
247 Postów
Stały Bywalec
Nie ma emotka ze śmiechem przez łzy, to mój smiech ,taka auto ironia, w stosunku do założyciela tematu i jego świętego oburzenia na brak reakcji, przynajmniej poczatkowy,jak napisałeś norki nie wiedzą co to strajk, i ci co byli zdziwieni brakiem poparcia polonusów też nie wiedzą jak ,,my,, pojmujemy strajk, jak destrukcyjna i niebezpieczna to może być siła i tak na prawde zawsze tracą pierwsi ci co najniżej w piramidce stosunków pracowniczych.
Polacy i inne narodowości najczęściej sie tam znajdują, i pierwsi mogą stracić.
Nie pyszcze zza biurka, chcę moją ironią zmusić co niektórych do zobaczenia sprawy w szerszej perspektywie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Zuzu napisał:
Jakież ciekawe i merytoryczne wypowiedzi.
szkoda słów. albo skasować te bzdury albo cały temat!
(a zamiast niego np. "wpływ monsunów w Chinach an kondycje kolarstwa szosowego w Polsce"

podkalbuj do administracji...lubisz to przeciez
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
BiZi napisał:
Zuzu napisał:
Jakież ciekawe i merytoryczne wypowiedzi.
szkoda słów. albo skasować te bzdury albo cały temat!
(a zamiast niego np. "wpływ monsunów w Chinach an kondycje kolarstwa szosowego w Polsce"

podkalbuj do administracji...lubisz to przeciez

Wyłapała jedna osoba z mojej wypowiedzi fragment dorobiła do tego ideologie, a parę osób ciągnie to w nieskończoność.
(zresztą teraz to raporty gołębiem wysyłam co by mnie po IP nie znaleźli, ale trza zaprzestać bo już mi przestali płacić, a od sztuki miałem )

a tu to widziałeś pierwsze dwie strony wypowiedzi?
poza tym napisałem resztę postu jak najbardziej w temacie bo jakby nie było to ważny temat.

Całe szczęście już po strajku.
Kumpel (Polak) powiedział że więcej udziału nie weźmie bo przez ten przestój to 5000nok w plecy jest a zyskali tyle że
podwyżki dostali Rumuni z konkurencyjnej firmy (8NOK/h)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
od dnia dzisiejszego wchodza w zycie nowe przepisy po strajku :

minstelønn czyli minimalna stawka dla pracownikow wykwalifikowanych (fagarbeider) to 154,50 NOK
dla niewykwalifikowanych (ufaglært) 139 NOK

od 1 kwietnia 2011 kolejna podwyzka i bedzie to odpowiednio:
dla wykwalifikowanych 159 NOK i dla tych bez kwalifikacji zawodowych 143 NOK

www.magasinett.org/tariff/article5074715.ece
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
dobra wiadomość dla tych którzy pracują w budowlance za najniższe stawki a mają stabilną pozycję w pracy .
gorsza dla tych co umieją " wszystko " i dopiero się wybierają do norge .......... mniejsza konkurencyjność na starcie to większe wymagania co do umiejętności i języka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok